/ Golvslipning FAQ /

Golvslipning & Lack, frågor & svar

Hur många gånger lackar ni? 3 eller 5?


De finns flera olika metoder föra att utföra en golvlackning, de vanligaste är pensla, rolla och spackla. Av dagens golvslipare så används pensel och spackelspade flitigt medans rollern svagt är på ingång. När frågan kommer om ni lackar 3 eller 5 gånger kan de vara svårt att förklara för kunden dess innebörd.

Här kommer skillnaden på de 2 olika teknikerna.


Spackellackning går väldigt fort, är materia snålt och är inte i behov av mellanslipning. Det man gör är att krypa runt i rummet, fuktar in golvet med grundlacken, drar med träresningsbildningen 4 varv, där efter väntar man in tills lacken är torr för att avsluta med topplack. Lack 5 ggr.


Pensellackning, grundlacken penslas ut 1 gång sedan mellanslipas(Träresning bildas av vattenbaserade golvlacker och måste därför slipas bort med slipnät) golvet och avslutas med 2 lager topplack. 30-60 minuter mellan strykningarna. Lack 3 ggr


Min åsikt; Pensellackning är ett självklart val då de blir ett bättre slutresultat samtidigt som de finns mer lack (skydd) på trägolvet.

  


Hur gör vi med socklarna? (golvlister)


Socklarna kan sitta kvar, i vissa fall kan smyglist monteras då glipa mellan sockel och golv blivit för synlig.Dammar det mycket?


Dagen slipmaskiner släpper ut damm i liten mängd oftast räcker det med att stänga dörrar för att förebygga dammspridning.När kan vi möblera? (vattenbaserad lack)


24h då har lacken härdat, piano och tunga möbler rekommenderas till 48h, mattor 2 veckor.

Ekparkett betsad och lackad

/ Allmänt /

Måla golvet! GolvslipningAlcro Entré är en vattenburen golvfärg som används till Furu/gran golv inomhus med medelhårt slitage, det är en heltäckande färg med glanshetsskiftningar av ådringen som gör att golvet får sin levnadskänsla. Noggrannhet, riktiga verktyg och ett ordentligt underarbete lägger grunden till ett lyckat målningsresultat. Golvslipningen är därför ett väldigt viktigt aspekt för ytbehandlingens helhetsintryck.
/ Projekt före & efter /

Trapprenovering, Trappslipning.

Trappor är mittpunkten i våra hem, ofta är den helt grotesk till sitt utseende, plastmatta, heltäckningsmatta eller rent av siltet trä. Med hjälp av Professionellt åtagande kan din slitna trappa förvändlas till en möbel.
Trappslipning / trapprenovering är tidskrävande, mycket handarbeten och krävande arbetsställiningar som gör att kostnaden bli dyr.

Rivning av plastmatta, Planslipning av plansteg och trappnos


Montering av massiv stavparkett 16mm i herkulesmönster med profilerad trappnos, slipad och behandlad med Timberex Gold