Golvslipning & Lack, frågor & svar

Hur många gånger lackar ni? 3 eller 5?


De finns flera olika metoder föra att utföra en golvlackning, de vanligaste är pensla, rolla och spackla. Av dagens golvslipare så används pensel och spackelspade flitigt medans rollern svagt är på ingång. När frågan kommer om ni lackar 3 eller 5 gånger kan de vara svårt att förklara för kunden dess innebörd.

Här kommer skillnaden på de 2 olika teknikerna.


Spackellackning går väldigt fort, är materia snålt och är inte i behov av mellanslipning. Det man gör är att krypa runt i rummet, fuktar in golvet med grundlacken, drar med träresningsbildningen 4 varv, där efter väntar man in tills lacken är torr för att avsluta med topplack. Lack 5 ggr.


Pensellackning, grundlacken penslas ut 1 gång sedan mellanslipas(Träresning bildas av vattenbaserade golvlacker och måste därför slipas bort med slipnät) golvet och avslutas med 2 lager topplack. 30-60 minuter mellan strykningarna. Lack 3 ggr


Min åsikt; Pensellackning är ett självklart val då de blir ett bättre slutresultat samtidigt som de finns mer lack (skydd) på trägolvet.

  


Hur gör vi med socklarna? (golvlister)


Socklarna kan sitta kvar, i vissa fall kan smyglist monteras då glipa mellan sockel och golv blivit för synlig.Dammar det mycket?


Dagen slipmaskiner släpper ut damm i liten mängd oftast räcker det med att stänga dörrar för att förebygga dammspridning.När kan vi möblera? (vattenbaserad lack)


24h då har lacken härdat, piano och tunga möbler rekommenderas till 48h, mattor 2 veckor.

Ekparkett betsad och lackad

Måla golvet! GolvslipningAlcro Entré är en vattenburen golvfärg som används till Furu/gran golv inomhus med medelhårt slitage, det är en heltäckande färg med glanshetsskiftningar av ådringen som gör att golvet får sin levnadskänsla. Noggrannhet, riktiga verktyg och ett ordentligt underarbete lägger grunden till ett lyckat målningsresultat. Golvslipningen är därför ett väldigt viktigt aspekt för ytbehandlingens helhetsintryck.

Trapprenovering, Trappslipning.

Trappor är mittpunkten i våra hem, ofta är den helt grotesk till sitt utseende, plastmatta, heltäckningsmatta eller rent av siltet trä. Med hjälp av Professionellt åtagande kan din slitna trappa förvändlas till en möbel.
Trappslipning / trapprenovering är tidskrävande, mycket handarbeten och krävande arbetsställiningar som gör att kostnaden bli dyr.

Rivning av plastmatta, Planslipning av plansteg och trappnos


Montering av massiv stavparkett 16mm i herkulesmönster med profilerad trappnos, slipad och behandlad med Timberex Gold  

Osmo hårdvaxolja & dekorvax

Osmo Hårdvaxolja ger en djuppenetrerande ytbehandling på trä och kork. Den är baserad på naturliga vegetabiliska oljor och vaxer.Vid behandling av lamellparkett, massivparkett, plankgolv och naturkork framhäver den naturmaterialets inneboende egenskaper och utseende. Hårdvaxoljan är extremt vattenavvisande och fungerar även utmärkt på köksbänkskivor, bord, bardiskar mm. En behandlad yta tål spill av vin, öl, cola, kaffe, te, fruktjuice och mjölk.En flexibel behandling som varken spricker, flagnar eller bildar blåsor. Vid grundbehandling behövs endast två strykningar, med en lätt mellanputsning. Den är enkel att förbättra och tillåter punktrenovering utan komplicerad teknik och synbara märken.

Dekorvaxen är enligt mej ett nytt ord för träbets som appliceras på den slipade ytan och fungerar därmed inte som färdig ytbehandling. Dekorvaxen kan kombineras med olika slutbehandlingar som lack eller hårdvaxolja här nedan kommer två ex.

Osmo Dekorvax Ebenholts , Kilto Safir Lack


Osmo Dekorvax Ebenholts, Osmo Hårdvaxolja

Lutat furugolv

Slipad, nåtad (svart golvfog), Brunlut, Naturell oljad och Hårdvaxoljad 

Stjärnparkett Oljad

Slipad, Spacklad, nätad,  och Oljebehandlad med Timberex Gold.
golvslipning stockholm

Att slipa golv- kan du damsuga, kan du slipa golv. Citat från våran hemmapulare NR1
Martin Timell. Njaaa riktigt så är de nog inte Martin. Som golvslipare måste
jag försvara mitt yrke lite. jaa vad menar jag? som privatperson
måste du ta reda på vart du hittar slipmaskner, veta hur
maskinen funger, vilka papper som behöver användast för just ditt golv.
Sen kommer vi till ytbehandlingarna där de finns en hel värld me olika produkter
och arbetstekniker.
Själv gick jag som lärling i över ett år innan jag fick prova på egna uppdrag,
då pratar vi 1000 tals Kvm uppslipade parkettgolv.

Mitt råd är att kontakta en golvslipare innan du försöker att slipa golvet själv
i slutändan blir kostnaden den samma med tanke på alla omständigheter.

Ett trägolvNaturell Lutand, Vitoljad och Hårdvax

Golvslipning Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö, Österåker, Bromma, Djursholm, ingarö, Gustavsberg, Kungsängen, Märsta, Rönninge, saltsjöbaden, Tumba, Åkersberga, Malmö, Göteborg, Örebro, Karlstad, Skövde, Uppsala, Visby,

Välkommen till min nya blogg!