/ Allmänt /

Osmo hårdvaxolja & dekorvax

Osmo Hårdvaxolja ger en djuppenetrerande ytbehandling på trä och kork. Den är baserad på naturliga vegetabiliska oljor och vaxer.Vid behandling av lamellparkett, massivparkett, plankgolv och naturkork framhäver den naturmaterialets inneboende egenskaper och utseende. Hårdvaxoljan är extremt vattenavvisande och fungerar även utmärkt på köksbänkskivor, bord, bardiskar mm. En behandlad yta tål spill av vin, öl, cola, kaffe, te, fruktjuice och mjölk.En flexibel behandling som varken spricker, flagnar eller bildar blåsor. Vid grundbehandling behövs endast två strykningar, med en lätt mellanputsning. Den är enkel att förbättra och tillåter punktrenovering utan komplicerad teknik och synbara märken.

Dekorvaxen är enligt mej ett nytt ord för träbets som appliceras på den slipade ytan och fungerar därmed inte som färdig ytbehandling. Dekorvaxen kan kombineras med olika slutbehandlingar som lack eller hårdvaxolja här nedan kommer två ex.

Osmo Dekorvax Ebenholts , Kilto Safir Lack


Osmo Dekorvax Ebenholts, Osmo Hårdvaxolja

#1 / / Maria:

Intressant... har just haft en diskussion med OSMO (Wedin & Co) och lack går inte att använda över, enligt dom. Och enligt den golvfirman som har slipat mitt parkettgolv, så ska det inte behövas något mer än dekorvaxen... enligt lev måste det över en hårdvax på. Själv står jag som en idiot mittemellan...Min logik säger mig att det du säger verkar stämma bäst, men det är, efter mycket letande på nätet, den enda som säger något annat. Tittar man på andra firmors vaxer / dekorvaxer så är det samma där. Hårdvax över dekor. Ej lack... Men ingenstans hittar jag ngt info om vad som skulle skilja en dekorvax från en hårdvax. Om det nu finns pigmenterade hårdvaxer - varför ska man överhuvudtaget använda dekorvaxen då??? Och, om nu dekorvaxen är en vax, och inte en bets, så borde det ju inte gå att lacka? Och är det rätt som du säger att det faktiskt går att lacka på dekorvaxen - ja då är det ju frågan om det är en vax?? ... fortf. inte övertygad om vare sig det ena eller det andra... Har du verkligen använt dig av lack över, och isåfall, den lackens bindemedel?... tacksam för mer ingående reflektioner på ditt inlägg i ämnet... / Mvh